Wat zijn de kosten van een hybride warmtepomp?

Ontvang prijsopgaves van specialisten bij jou uit de buurt

De kosten van een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is tegenwoordig voor veel woningeigenaren aantrekkelijk, de apparaten zijn namelijk duurzamer en zorgen voor een flinke besparing op de energierekening. Maar wat zijn de kosten voor een hybride warmtepomp? 

Om die vraag te kunnen beantwoorden zijn er natuurlijk een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo worden er natuurlijk kosten gemaakt om de hybride warmtepomp te laten plaatsen, maar zijn er tegenwoordig ook subsidies beschikbaar waardoor de prijs van een hybride warmtepomp behoorlijk om laag gaat. 

De kosten voor een hybride warmtepomp worden vaak overschat, zo blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu. Uit dat onderzoek bleek dat men de kosten voor een warmtepomp gemiddeld genomen op 7.780 euro schatte, terwijl een hybride warmtepomp gemiddeld zo’n 6000 euro kost inclusief BTW en plaatsen. Daar gaat vervolgens nog de subsidie vanaf, een bedrag van zo’n 2000 tot 3000 euro. 

De échte kosten van een hybride warmtepomp liggen dus zo rond de 4000 euro, een investering die je – afhankelijk van je gasverbruik en de huidige gasprijzen – al binnen enkele jaren terugverdiend kunt hebben.https://warmtepompwens.nl/hoe-werkt-een-warmtepomp/

Weten wat een hybride warmtepomp jou kost?

Ontvang vrijblijvend offertes van gecertificeerde specialisten

De prijs van een hybride warmtepomp

De prijsinschatting die we eerder maakten hebben we gebaseerd op een warmtepomp met een vermogen van 4 kW, voor de meeste woningen is dat voldoende. Heb je echter een hoog gasverbruik, dan kan het lonen om te kiezen voor een warmtepomp met een hoger vermogen en kost jouw hybride warmtepomp mogelijk wat meer. Door te kiezen voor een hoger vermogen zorg je er echter wel voor dat jouw gasverbruik tot een minimum wordt beperkt, laat je daarvoor dus altijd adviseren door een erkend specialist.

Hybride warmtepomp en cv-ketel

De kosten voor een hybride warmtepomp zijn natuurlijk ook afhankelijk van je cv-ketel. Is jouw cv-ketel aan vervanging toe, dan is het verstandig deze gelijktijdig te laten vervangen. Daardoor wordt de initiële investering natuurlijk wat hoger. Voor het plaatsen van een hybride warmtepomp én een nieuwe cv-ketel betaal je zo’n 8000 euro. Daar gaat dan natuurlijk de subsidie nog vanaf.

Request a Quote Today

Reach Us

Location :

36-B W 1st Ave, Miller, SD 57362, USA

Email :

info@domain.com

Phone :
+1-800-123-4567
+1 123-456-7890